Öppet Varv 2019

Av gammal kär tradition inser jag nu att denna måste brytas, för detta var nog den sämsta båtmässa jag har varit på någonsin. Jag har vart till Ellös i snart 15 år, dock inte förra året. Men jag kommer aldrig mer åka hit.

Det fanns ingen inspiration, kände mig inte begeistrad över något på denna mässa. De utställda båtarna var till 95% begagnade, och den billigaste båten kostade kring en halv miljon, de båtar som var nya, var Hallberg-Rassy´s egna båtar och en katamaran från Lagoon.

Jag har tidigare gillat katamaraner jättemycket och det har nästan varit för dem som jag kommit till mässan år ut och år in, men nu när jag äntligen sitter med en egen båt som inte har dubbla skrov, så känns det hela lite tafatt, att snegla på katamaraner eller ens för den delen på andra båtar både nya och gamla.

Nej, det verkliga skälet till att jag kom hit var för att kolla in tillbehörsavdelningen, alltså alla tälten, för att få idéer, tankar, tips, råd och kanske även en offert eller två. Men av kanske 30 tält, så var 5 tält såna om olika varv, Det fanns nåt tält om Orust kommun, Och cirka 5 tält som var några små butiker, och resten var utställare som hade olika grejer som motorer, kylskåp, navigation etc.

Men jag kände inga lockande toner att ens börja ta en diskussion med någon. Så efter en knapp timma så gick jag därifrån.

Men nu började den egentliga utflykten, och den var helt oplanerad. Jag åkte till Malö och Flatön, åkte därifrån vidare till Vindön och kollade in en stor båt som låg vid kaj, åkte sedan vidare till Uddevalla och kollade in olika ställen där, hade en kompis för en massa år sedan som hade ett ställe här uppe och efter några felåkningar så hittade jag det, men han var inte hemma. Åkte sedan vidare hemåt, tänkte stanna vid laxbutiken i Ljungskile, men jag kom dit samtidigt som 2 busslass, så jag struntade i det och åkte hemåt. Jag började nu bli ganska så ordentligt trött.

Imorgon skall jag åka till båtmässan på Marstrand. Jag återkommer imorgon om hur mitt betyg för det stället är. Bilden ovan är dock i stort sett den enda bild jag tog på mässan idag. Och den visar en canvas-hållare som sitter fast i bommen som samlar upp seglet, verkar faktiskt vara en riktigt käck ide´.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s