Marstrand Boatshow 2019

Jag hade faktiskt lite bättre förhoppningar på denna dagen än gårdagen. Och det var inte fy skam idag. Men detta är nog första gången i mitt liv som jag har varit på 2 olika båtmässor 2 dagar på raken och inte varit ombord en endaste båt. Men det känns inte som någon god anledning att gå ombord på nya vräkiga båtar när jag har min egna båt som ligger och väntar på mig ute i Fiskebäck.

Dagens moderna båtar är så otroligt långt ifrån min båt de bara kan komma. Det finns idag i stort sett ingen båt på marknaden som inte erbjuder stora och luftiga innerutrymmen. Och gamla 70-tals båtar som min och liknande är alla otympliga, små och plottriga. Så att gå ombord på en båt som erbjuder en riktig toalett med kaklade väggar, eller ett kök med riktiga maskiner i som kylskåp, mikro, varmluftsugn osv, eller flera sängplatser som alla överstiger 220 cm i längd och minst 90 cm breda.

Jag har inte råd att köpa dem så då är det ingen ide att ens kolla på dem, för jag kan inget ta med mig till min båt.

Och sedan så fanns det inte så mycket i flytväg som passade mig. Däremot fanns det en gammal Laurin 32:a som seglas av en ung tjej som precis har varit ute på en ensamseglats på 9 månader ända ner till Trista da Cunha långt ner på södra Atlanten. Hennes båt kollade jag in många detaljer på, där fanns många idéer att kolla in. Jag pratade även med henne och frågade om tips på bra navigation för en sådan seglats som hon har gjort. Och hon tipsade om en liten kinesisk AIS-plotter som hette Matsutec, kostar kring 5000 kronor och erbjuder det som alla stora företag som Garmin och liknande har till mer än mångdubbelt så dyra priser…

Jag skall få en offert från Båtsystem på en badbrygga, dävert och peke. Jag skall även få en offert från Greenstar marine på en lämplig elmotor och batteribank. Jag skall även få en offert från Elektro-mobile på ett likadant system. Jag kommer även begära in en offert från en marindiesel också, jag vet bara ännu inte riktigt vilken, inte för att att jag kommer installera någon sådan motor i båten, utan för att bara ha en siffra att kolla.

Jag kollade vidare in airheadtoaletter, båtkapell, plotters, olika båtbutiker och annat intressant. Bilden ovan var företaget som säljer Brig ribbåtar, de kom i grupp, högljudda, med musiken dånande ut över nejden, en enda stor partygrupp.

När jag sedan tröttnade så åkte jag tillbaka med färjan och gick till hamnkrogen där jag beställde in en pizza och 1 öl, det blev 2 öl (båda alkoholfria) innan jag var färdig på den krogen. Sedan så gick jag så sakteliga tillbaka till bilen som jag ställt på en gratisparkering en dryg kilometer från färjeläget. När jag väl kommit till bilen, då sprack molntäcket upp och solen lockade med alla sina varma strålar, så jag bytte om till kortbyxor och körde ner till färjeläget där jag hittade en bra parkeringsplats och tog färjan tillbaka till båtmässan.

Jag strosade omkring lite granna på kajen och kollade in flera båtar. Innan jag vände näsan västerut och gick upp till borgen där jag sedan fortsatte förbi och gick ner mot havet och kom slutligen fram till nakenbadet. Där jag tog mig ett skönt dopp och sedan låg och soltorkade på klipporna. När jag var torr, så styrde jag kosan hemåt. Och på vägen hem stannade jag i Tjuvkil och käkade upp min matsäck jag hade gjort i morse och totalt glömt bort…

Denna dag är nu slut. Nu skall jag kolla in en film innan jag går och lägger mig. Imorgon skall jag ut till min båt, jag skall försöka ta ut den på havet. Jag skall nog försöka segla lite, men vi får se mer om det där och då…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s