Long time no seen

Jag har inte skrivit här på länge, livet kom lite granna emellan. Det blir så ibland, jag är med i ett forum där jag har frågat om mängder av saker gällande min båt, men ännu inte egentligen börjat jobba med min båt. Det här med att jobba natt tär lite grann på krafterna, för när jag oftast kommer upp och kommer iväg, så är det nästan kväll, så jag får inte gjort så mycket jobb som jag skulle önskat. Och det gäller egentligen allt oavsett vad det är tänkt att jag skall ha gjort.

Det har varit en händelserik höst, vinter och nu in på våren. Jag har bytt jobb, det är väl det största, antar jag. Nu skedde ju inte det direkt frivilligt, då jag blev uppsagd från mitt gamla arbete på grund av arbetsbrist, då min förra arbetsgivare Avarn förlorade en offentlig upphandling för Göteborgs kommun om parkeringsövervakning. De förlorade detta till Securitas, ett företag jag egentligen inte ville börja jobba hos, men jag ville ju inte heller gå arbetslös från och med den första mars. Så jag sökte dit och fick det jobbet. Och min första arbetsdag var den 3 mars och redan den 6 mars sade jag upp mig. Då jag faktiskt har blivit erbjuden jobb hos ett annat företag som sysslar med parkeringsövervakning på tomtmark. Och det känns så mycket mer rätt! Men det om jobbet.

Allting annat då? Jag bor kvar här hemma ännu ett tag. För de som inte vet, så avled min far den 23 april förra året. Han gick bort i hårt drabbad cancer. Och han efterlämnade mig i ett kaos. Där jag fick högre hyra, mer utgifter, en gammal bil och ett släp, min bror blev min hyresvärd då han fick huset och min syster fick sommarstugan som jag under de senaste 6-7 åren har lagt ner min själ i att få det fint och snyggt. Lite orättvist tycker jag allt. Utöver det som fördelades så fick jag även ta hand om min mor, en kvinna bruten av sorg och på gränsen till dement. Så det har inte vart lätt. Jag har velat och gjort mig ovän med min familj och känt mig ytterst osäker på om jag ens har ett arv att lyfta den dagen då mor ej längre finns.

Så trots att denna vinter har varit osedvanligt mild, så har inget arbete skett med båten. Förrän nu!!! Det jobb som sker just nu är självlänsen i sittbrunn, det satt där förut gamla dammsugarslangar som var så stenhårda att det gick knappt att ta i dem utan att de sprack. Så jag har bytt alla slangarna, jag har satt dit 2 nya länspumpar, då jag har två kölsvin på båten som inte är connectade med varandra, så jag måste dra nya slangar till vardera ställe. Att få allt detta att passa har varit pilligt. Och för en stor karl som mig så är det svårt att komma in och fram över allt.

Nu väntar jag egentligen bara på min stora plåt. Jag kan hämta den först den 17 mars i Svenljunga. Ur den skivan skall jag skära ut mitt nya golv i durken, den kommer ligga i sittbrunnen. I den skall jag såga upp ett hål om cirka 40×40 cm och sedan skall ett motsvarande hål sågas upp i golvet, under golvet kommer det där sättas fast en träskiva i plywood och ytterligare en redan klar durkplåt. Det skall här komma en lucka som ger mig access till det första kölsvinet. Här under kommer jag dels dra en av de slangar till ena länspumpen, jag kommer här plasta upp en hylla i plywood och plasta fast den med skrovet. Jag kommer sedan målartvätta allting under sittbrunnen i alla luckor, sedan när det förhoppningsvis blivit lite varmare så skall allting målas i vitt, minst 2 gånger. Sedan när allting är klart så skall jag på denna hylla där sätta fast min nya bränsletank som jag idag har köpt. Den hamnar därmed mer i mitten på båten och det blir mycket kortare väg till motorn. Och allt detta måste vara klart innan båten kommer tillbaka till sjön, för idag har jag tagit bort bränsletanken, så jag har lite bråttom.

Men jag har ju mina konstiga arbetstider som stör något helt otroligt… Den gamla bränsletanken satt ju förut i förpiken. Så det var jättelångt avstånd till motorn, för att inte glömma de slangar som måste till. Förra ägaren fick ju saltvatten i tanken så motorn har lite granna skurit, men jag tror och hoppas att jag har fått iordning på detta någorlunda. Och min stora vattentank som ligger i fören är det ju ett läckage i. Så jag planerar att såga bort den, dra dess nya påfyllning till den gamla bränslepåfyllningen, istället för där den är idag i botten på ankarboxen. Då sätter jag en ny vattentank på cirka 100 liter och får därmed plats över för stuv och annat. Kanske om jag äger båten så länge och har lust att investera så mycket pengar kanske där finns plats för en bogpropeller och/eller en watermaker.

Nej, jag tror detta blir bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s