Nytt golv

Det är såhär att i min båt så har jag ett kölsvin under sittbrunnen och ett kölsvin inne i båten under salongsgolvet. Dessa 2 kölsvin har inte kontakt med varandra. Och den dräneringen jag hade förut hade bara kontakt med kölsvinet i salongen. Så någonting måste göras…

Nu är det ju så att det som innebär en sak medför arbete på en helt annan sak samtidigt. Det är skall aldrig vara enkelt att göra saker eller reparera dem. Alla dräneringsslangar jag hade ombord var liknande gamla dammsugarslangar, och de var nog från då när båten byggdes, alltså sent 70-tal! Så det var grej nummer 1.

Sedan så kom det ju det här med att hur få de båda kölsvinen att få kontakt med varandra. Efter mycket funderande och frågandes om råd på forum och andra människor så kom jag fram till att den bästa lösningen är att skaffa 2 dräneringspumpar. En som är kopplad till kölsvinet i salongen och en som är kopplad till kölsvinet under sittbrunnen. Så det var grej nummer 2.

Sedan så har vi det faktum att föregående ägare hade ju fått saltvatten i bränsletanken. Det gjorde att delar av motorn behövde renoveras och nya grejer till bränsletanken måste till. Nu var det ju dock så att bränsletanken låg framme i förpiken och det var en ganska så lång bit för bränslet att färdas innan den nådde motorn. Så jag fick ett tips om att flytta tanken till under sittbrunnen precis bakom motorn. Detta var grej nummer 3.

När alla dessa grejer kom fram i ljuset så har vi även det faktum att jag kommer inte åt utrymmet under sittbrunnen. Jag hade behövt vara minst 20 kg lättare och 20 cm kortare för att jag skall kunna komma ner där och även kunna komma upp därifrån när jag väl är där nere. Och vi har ju den grejen att om jag tappar något från den ena sittbrunnsluckan så har jag ett jäkla jobb att få tag på det. Detta är grej nummer 4.

Det sista som definitivt avgjorde allt är det faktum att sittbrunnsgolvet var väldigt fjädrande, lite lätt svampigt och kändes inte säkert att gå på. Något måste göras åt detta. Så detta är grej nummer 5.

Hur pussla ihop dessa 5 saker?

Jag hade ju redan en dräneringspump. Så jag köpte en till. Men då visade det sig att de var inte lika dessa 2. Framförallt så handlade det om slangtjockleken och därmed naturligtvis kostnaden mellan dessa 2 slangstorlekar. Det var billigare att köpa en precis likadan dräneringspump till än att försöka fissla ihop tjockare slang med smalare slang och ett utloppshål. För jag ville inte såga upp ett nytt hål ut ur båten bara för att bli av med vattnet. Men då fick jag lite problem med längden på slangarna, om man drar dem för korta då måste jag böja på dem så mycket att det blir ett stopp på slangen. Så jag köpte 90-böjar i koppar och skarvade ihop allting med hjälp av slangklämmor. Och det blev många slangklämmor. Men nu har jag då 2 stycken centrerade placerade dräneringspumpar som samsas om samma utloppshål ut ur båten och som går till varsitt kölsvin. Eller rättare sagt skall gå till varsitt kölsvin. Jag har inte dragit färdigt de nya slangar som jag har köpt till detta ändamål. De är armerade plastslangar och det skall vara av dagens standard och bättre då de är genomskinliga. Nu har jag åtgärdat grej nummer 1 och nummer 2.

Jag kom fram till att den bästa lösningen är att såga upp ett hål i durken för att kunna komma åt detta utrymme under. Men hur göra det? Man ser ju det i dagens fabriksbåtar som ofta visas på mässorna att det finns en stor lucka i golvet som många gånger opereras med hydraulik. Men så kan jag ju inte göra. Jag måste ju typ uppfinna hjulet på nytt här. Hur gör man då bäst för att kunna komma åt detta utrymme… Och jag klurade och frågade, tänkte, planerade på lösningar där ingen blev egentligen bra. Det var först när jag var inne i en båtbutik för ett annat ärende och snubblade på en lucka som även var förstärkt, som jag hittade ljuset i min tunnel.

Den kommer bli perfekt tänkte jag! Så sagt och gjort. Jag köpte den och började nu planera resten. Och jag tänkte att en durkplåt i aluminium blir nog den bästa lösningen. Problemet med en sådan plåt är att den är inte billig. Så efter många om och men så snubblade jag igen på en lämplig plåt på en auktionssajt som jag var inne och snurrade omkring på i ett helt annat ärende. Jag lade bud på den och jag fick den! Den kostade mig totalt 1500 kronor för en plåt i 4 mm aluminium durk till måtten av 1250×2500 mm. En sådan plåt kostar i handeln över 10000 kronor. Den bästa affären på länge…

När jag väl fick hem plåten så vart det ut och mäta, riktigt noggrann mätning. Och sedan hem och såga. Och på en dag så sågade jag färdigt plåten hemma i garaget. Och idag har jag varit ute till båten och installerat det hela. Och det tog hela dagen i anspråk men jösses vad bra det blev!

Såhär såg golvet ut innan. De 2 runda hålen är gamla hål för troligtvis ett sittbrunnsbord som ej längre används eller ens finns kvar. Det närmast rorkulten som har nåt vitt i sig, var jag tvungen att såga sönder för det satt fast, ordentligt fast. Och jag var tvungen att ta bort den för den var lätt bullig i sin form, så min durkplåt hade inte legat bra.. Sedan blev det att såga hål i golvet. När jag fick loss den första biten så märkte jag att den var våt, ganska så ordentligt blöt. Och detta förklarar det fjädrande golvet. Nån gång i tiden så har väta tagit sig in i skrovet på båten. Så det var på tiden att någonting gjordes åt detta.

Nu har jag lagt allting på plats. Som du ser så är luckan förstärkt så den klarar av att stå på. Luckan kom ganska så mitt i sittbrunnen, inte riktigt bra, för jag har lite svårt att vika mig dubbel här så att jag kan komma åt hålet. Men det är mycket bättre än innan. Under golvet så ligger där en annan durkplåt sågad i samma form, dock inte riktigt lika stor. I den durkplåten har jag nitat fast mutternitar som jag skruvat fast ovanifrån på. Men sedan bara för att inga skruvar skall skruva ur sig själva så sitter det under mutternitarna en låsmutter som effektivt drar fast allting till en fast och stabil kloss. Utöver det så har jag använt konstruktionsklister Sikaflex 292 till att limma fast durkplåten framför och bakom luckan, det är därför det står lite grejer i ena ändan där för att trycka ner plåten.

Plåten är lätt böjd över kanten ner mot ränndalarna till självlänsen. Detta för att man inte skall skada sig på plåten med bara fötter och för att inget skall komma in under. Nu har jag åtgärdat grejer nummer 4 och nummer 5. Grej nummer 3 måste vänta lite då jag har lite jobb att fixa innan jag kan sätta dit tanken. Jag skall dels dra de nya dräneringsslangarna till sina respektive kölsvin och sätta fast dem. Jag skall pumpa ur allt vatten och göra ren i detta utrymme, jag skall målartvätta allting sedan så skall jag måla allting vitt. Och sedan sist innan jag är klar med nummer 3 så skall jag plasta fast en hylla på lämplig plats så att jag därpå kan ställa min nya bränsletank. Men mer om detta någon annan gång…

Jag känner mig otroligt nöjd med denna dagen. Jag har fått ett fint och snyggt golv att gå på. Jag tror dock att jag måste skydda luckan på något bra sätt, för jag tror den kan bli rejält skiten. Jag har lite folie liggandes hemma, kan kanske plasta in den till en kolfiberlucka istället… Men som alltid när man känner att man har gjort ett bra arbete så är det någon pessimist som skall slänga ur sig någon helidiotisk kommentar som gör mig lite ledsen…

Jag är ju med i ett forum där jag fortlöpande har skrivit om alla jobb jag gör på min båt och vad jag planerar. Det är där jag frågar om råd också på allsköns prylar… Och där var det en flanholk som uttryckte följande nedsättande kommentar ”Det där kommer bli svårsålt en dag”. Och det kanske stämmer. Men det är väl fan bättre att jag får upptäcka det själv än att andra som inte kan hålla käften nödvändigt skall slänga ur sig dumma kommentarer som bara sårar… Men å andra sidan om jag behåller denna båten så länge att jag får gjort allting jag drömmer om och planerar med båten, då är nog luckan i golvet det minsta problemet som blir svårsålt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s